Kleine tuin
Geplaatst op: 23-04-2021

Kleine tuin

Ondanks de oppervlakte biedt een kleine tuin vaak toch nog vele mogelijkheden. Daarnaast wordt u continu uitgedaagd om slimme, creatieve en praktische oplossingen te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een pergola of een standaard overkapping. Of wilt u toch het groen behouden? Heeft u al eens nagedacht over de verschillende soorten klimop planten? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze mogelijkheden in uw kleine tuin. De kracht is om een kleine tuin niet als een ‘probleem’ te erkennen, maar omarm het juist! Zie het als een mogelijkheid om uw creativiteit vrij te laten en met de meest praktische oplossingen te komen. Wilt u toch eerst wat inspiratie opdoen voordat u begint met brainstormen? Kuiper Schuttingen helpt u graag!

Kleine tuin ideeën

Een belangrijk aspect bij een kleine tuin is het goed benutte van alle ruimte. U kunt ruimte winnen door in de hoogte te werken. Dit zorgt er voor dat u op de grond meer ruimte overhoudt voor uw favoriete plantenbak. Door de hoogtewerking optimaal te benutten creëert u het gevoel dat de tuin ruimer oogt. Wederom gebruiken wij hier het voorbeeld van een pergola. Dit zorgt er namelijk voor dat iedere dimensie benut wordt, zowel de oppervlakte, de hoogte maar ook de diepte. Combineer dit met uw favoriete klimop planten of een mooie haag om het groen te behouden, en zo heeft u ineens de gewenste groene gloed. 
 
Natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden dan een pergola, hieronder hebben wij enkele kleine tuinideeën voor u genoteerd:
  • Bloemen- en plantenbakken
    Maak uw kleine tuin een stuk ‘levendiger’ door gebruik te maken van prachtige bloemen- en plantenbakken. Ook kunt u met sommige bakken de hoogte in werken en u wederom wat ruimte besparen!
  • Beplanting
    Wilt u een goede sfeer in uw kleine tuin creëren? Dan is het van essentieel belang om een gezonde hoeveelheid aan beplanting te verspreiden. Bloemen en planten zorgen namelijk voor een groene kleur wat zorgt voor een sfeervolle tuin!
  • Moestuintjes
    Bent u een fan van een prachtige moestuin? Ook in een kleine tuin kan dit prima, wees wederom creatief! Maak bijvoorbeeld gebruik van een hangende plantenbak en ga daarmee aan de slag. LET OP: Vergeet alleen niet om combinatieteelt te voorkomen. Sommige planten groeien namelijk niet goed samen.

hout-beton schutting met buren voor kleine tuin

Kleine tuin inrichten

Heeft u genoeg inspiratie opgedaan en heeft u een duidelijk beeld van wat u terug wilt zien in uw kleine tuin? Dan is de tijd aangebroken om de kleine tuin te ontwerpen en in te gaan richten, een bezigheid waar veel Nederlanders graag mee aan de slag gaan. Maar waar kunt u het beste mee beginnen? Het begint met het bedenken van de gewenste tuinstijl. Er zijn namelijk vele verschillende stijlen die u kunt hanteren. Denk bijvoorbeeld aan een moderne tuin, een klassieke tuin, een Japanse of Mediterrane tuin, een moestuin en zo zijn er nog tientallen verschillende stijlen. Het is belangrijk om hier goed over na te denken voordat u begint aan het inrichten van uw kleine tuin. Bent u een echte natuurliefhebber en staat u het liefst iedere dag tussen de bloemen en planten? Dan is het creëren van een moestuin namelijk een leuke optie. Of heeft u toch het liefst een tuin dat weinig aandacht vereist? Dan kan een bestrate tuin wat voor u zijn! 
 
Ook de perfecte middenweg bestaat wanneer u kijkt naar uw persoonlijke tuin. U kunt namelijk uw tuin opsplitsen en er voor zorgen dat er veel bestrating is in combinatie met enkele plantenbakken. Zo heeft u een tuin gecreëerd dat weinig onderhoud vereist, maar toch het mooie groene en natuurlijke sfeer uitstraalt. 

Kleine tuin met gras

Ook kleine tuinen kunnen prima beschikken over een prachtig stuk gras, mits dit goed onderhouden wordt. Een smalle tuin kunt u bijvoorbeeld prachtig inrichten als een klassieke tuin. Een voorbeeld zou zijn dat u de tuin opsplits en zorgt voor een symmetrische sfeer en splits de tuin op. Wanneer u de tuin in loopt heeft u direct het gedeelte waar u uw tuinset kwijt kunt, wat je afschermt met een lage haag. In het midden legt u een pad aan dat bijna tot het einde van uw tuin loopt, en aan beide kanten kunt u het mooie groene gras kwijt. En als laatste gedeelte kunt u een vak maken waar u uw schuur heeft staan. Zo heeft u uw kleine tuin opgesplitst in drie verschillende vakken; het terras, het groene gras in het midden en de schuur achterin uw tuin. 
 
Ook al is dit voor de hand liggend, hoe groter uw gazon, des te langer u bezig bent met het onderhoud hiervan. Wederom adviseren wij u om goed na te denken over uw intentie met uw tuin. Bent u nog niet in bezit van een grasmaaier? Dan dient u deze ook aan te schaffen en te onderhouden. Daarnaast dient u uw gazon de beluchten, het voorzien van voldoende (maar niet teveel!) water en natuurlijk het grasmaaien. Wilt u geen van alle lasten die bij een stuk gazon komen kijken? Dan is er nog altijd kunstgras wat ideaal voor u kan zijn!

Kindvriendelijke kleine tuin

Wat wordt er precies bedoeld met een kindvriendelijke tuin? Wanneer men spreekt over een kindvriendelijke tuin, dan wordt er vaak verwezen naar de veiligheid. Wat natuurlijk zeer terecht is, maar waar vaak niet over wordt nagedacht is dat het niet alleen een kindvriendelijke tuin moet worden. Het is belangrijk dat u ook fijn en comfortabel kunt genieten van uw kleine tuin. Het is daarom aan te raden om uw tuin zowel stijlvol als praktisch in te richten zodat u het beste van beide wereld kunt ervaren. Heeft u nog jonge peuters rondrennen in uw huishouden? Dan is bijvoorbeeld het nemen van een vijver af te raden. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een hoekje voor uzelf dat wordt afgeschermd met een lage haag, en daarachter heeft u een groen gazon met wellicht enkele speeltoestellen. Wederom een gezonde combinatie is de oplossing voor uw kleine tuin!
 
schutting kindvriendelijke kleine tuin

Speeltoestel kleine tuin

Voor vele kleine tuinen is het plaatsen van een speeltoestel geen enkel probleem. Het heeft vaak namelijk meer met de vorm te maken dan met de daadwerkelijke oppervlakte. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het soort speeltoestel dat u wilt aanschaffen. Het spelen op een simpele speeltoren, waar de kinderen omhoog klimmen en met de glijbaan naar beneden glijden, heeft minder ruimte nodig dan een schommel. De schommels nemen qua ruimte natuurlijk minder oppervlakte in beslag, maar de benodigde speeloppervlakte is aanzienlijk groter! Naast de regulier schommels en de speeltorens kunt u ook kijken om een leuke zandbak te verwerken in uw kleine tuin. Een zandbak is een plek voor kinderen waar ze zich uren kunnen vermaken. Een zandbak neemt over het algemeen maar een kleine ruimte in beslag en vandaar is dit geschikt voor vele kleine tuinen. Combineren is hier wederom mogelijk. Plaats de speeltoren in een positie zodat de glijbaan eindigt in de zandbak en zo kunt u wederom wat oppervlakte besparen. 
 
Een andere reden waarom kinderen zo gek zijn op speeltoestellen is dat ze zich kunnen afsluiten en zo een plekje voor henzelf hebben. Het geeft ze namelijk het gevoel dat ze een spannende wereld betreden wanneer ze de deur sluiten dat alleen voor hen bestemd is. 

Het creëren van privacy

Net zoals de kinderen het fijn vinden om een eigen plek te hebben dat wordt afgeschermd, vinden de meeste volwassenen dit ook een prettig idee. Of u nu geniet om buiten te zitten in de warme zomerdagen of juist in de koude winterdagen met een dekentje voor een houtkachel wilt zitten, nodige privacy ziet iedereen wel zitten. Dit creëert namelijk de fijne en knusse sfeer die u in uw tuin wilt terugzien en voelen. 
 
Het afschermen van uw kleine tuin kunt u in verschillende manieren realiseren. Zo kunt u kiezen voor een volwaardige haag die maar liefst twee meter hoog is, het plaatsen van hoge leibomen die perfect voor een kleine tuin zijn, gevulde schanskorven, een wilgenteen muur en zo zijn er nog talloze andere mogelijkheden. Bent u op zoek naar de beste oplossing om uw kleine tuin af te schermen en dat zorgt voor de meeste privacy? Dan bent u bij Kuiper Schuttingen aan het juiste adres! 
 
kleine tuin houten schutting

Kuiper Schuttingen voor uw kleine tuin!

Wij van Kuiper Schuttingen creëren een soortgelijk effect, maar dan gericht op uw kleine tuin. Wij plaatsen al +20 jaar schuttingen die op maat gemaakt worden en perfect in uw tuin passen. U heeft de keuze uit vele verschillende soorten materialen, of u de tuinafscheiding volledig dicht wilt hebben of dat u een combinatie van dicht en open wilt. Dit zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils tussen zit! Bent u benieuwd naar onze voorgaande projecten? Dan verwijzen je graag door naar ons portfolio.
 
Wilt u uw tuinafscheiding zo snel mogelijk laten plaatsen en ervoor zorgen dat u kunt genieten van de gewenste privacy in uw tuin? Neem dan contact met ons op of vul onderstaand geheel vrijblijvende offerte formulier in. 
Bekijk alle blogs

Stel direct uw GRATIS offerte samen

01. Soort schutting

Maak een keuze uit een standaard schutting, een luxe beton-houtenschutting of een beton schutting.

Wat is dit?
Soort schutting?
Wat is dit?
Nieuwbouw?

02. Motief en kleur

Maak een keuze uit de onderstaande motieven en kleuropties

Wat is dit?
Motief van uw onderplaten
Rots
Rots motief
Nostalgie
nostalgie
Romeins
romeins
Graniet
Motief
Klassiek steen
klassiek steen
Elbe
Elbe
Glad
glad
Donau
Wat is dit?
Motief van uw betonpalen
Wat is dit?
kleur van de betonpalen

03. Detail en afwerking

Selecteer hier de details en afwerking van uw schuttings.

Wat is dit?
Afwerking betonpaal
Wat is dit?
afdekkap betonschutting
Wat is dit?
Kies houtsoort
Wat is dit?
Afwerking houten schermen
Wat is dit?
Dichtheid van houten schermen
Wat is dit?
Siervak?

Aantal

Aantal

Aantal

04. Afmetingen

Heeft u uw perceel of tuin zelf opgemeten dan kunt u hieronder de afmetingen doorgeven. Download het tekenblad en teken uw situatie. Aan het einde van dit formulier kunt u dit tekenblad toevoegen

Download tekenblad
Wat is dit?
Afmetingen schutting

Hoogte van de schutting in centimeters

Lengte van de schutting in meters

Inclusief poort(en)

Aantal hoeken

05. Poort

Geef hier aan of u een poort wilt. Een poort in de schutting is niet verplicht.

Wat is dit?
Wilt u een poort?
Wat is dit?
Welk type poort wilt u?
Wat is dit?
Hoeveel poorten wilt u?
Wat is dit?
Afmeting van uw poort?

06. Persoonlijke gegevens

Vul hier uw persoonlijke gegevens in..

Aanhef (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Straatnaam en huisnummer (verplicht)

Land (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer of mobiel nummer (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Wanneer mag de schutting geplaatst worden? (verplicht)

Recaptcha (verplicht)

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met de leveringsvoorwaarden en het privacy beleid.

Eventuele opmerkingen

Upload hier optioneel drie afbeeldingen van uw huidige situatie

U bent nog stappen verwijderd van een nieuwe schutting

01. Soort schutting
02. Motief en kleur
03. Detail en afwerking
04. Afmetingen
05. Poort
06. Persoonlijke gegevens
I.v.m. schaarsheid op de houtmarkt stijgen de prijzen. Hierdoor zijn de offertes maar maximaal 4 weken geldig!
Let op: alle prijzen zijn onder voorbehoud ivm stijgende houtprijzen
Privacy is voor ons erg belangrijk, we zullen uw gegevens nooit met derden delen!
Topkwaliteit schuttingenTopkwaliteit schuttingen
BetaalbaarBetaalbaar
Tevredenheidsgarantie100% Service & Tevredenheidsgarantie
Nederland en BelgiëNederland & België
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie