Nieuwe schutting
Door: Daan Geplaatst op: 18-01-2021

Nieuwe schutting

Wilt u een nieuwe schutting laten plaatsen? Kuiper Schuttingen is dé schutting specialist, waarbij iedere schutting op maat wordt gemaakt! Door te kiezen voor het professionele werk van Kuiper Schuttingen, bent u gegarandeerd van precisie werk, topkwaliteit schuttingen, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en minimaal 10 jaar garantie op de nieuwe schutting! Doordat wij al 22 jaar actief zijn in het vak is geen enkel project ons de baas, zowel kleine als grote projecten voor de particulier en zakelijke markt. Naast dat wij de particulier aan een nieuwe schutting helpen, bieden wij onze services ook aan de zakelijke klanten aan. Zo helpen wij bijvoorbeeld bij het plaatsen van een nieuwe schutting bij verschillende nieuwbouwprojecten. Wilt u graag een nieuwe schutting laten plaatsen? Wij vertellen u graag meer in onderstaand artikel!

Schutting soorten

U heeft besloten een nieuwe schutting te laten plaatsen, maar wist u al dat er nog genoeg andere mogelijkheden zijn naast de reguliere houten schutting? Wij vertellen het u graag, het is natuurlijk belangrijk om een keuze te maken waar u volledig achterstaat. Wij geven u graag de benodigde informatie zodat u een gegronde keuze kunt maken en geen spijt krijgt van uw nieuwe schutting. Hieronder ziet u de verschillende soorten schuttingen:
  • Bij het kiezen van een nieuwe schutting heeft u de mogelijkheid om tussen verschillende soorten hout te kiezen: VurenNobifix, Grenen, Douglas en geïmpregneerd hout. Ieder soort hout heeft een ander uiterlijk, stijl maar ook de eigenschappen van het hout zijn verschillend. Zo gaat de ene houtsoort langer mee dan het ander, of is de een makkelijker te bewerken. 
  • Naast de houten schuttingen heeft u ook de mogelijkheid om een betonschutting te laten plaatsen. Een betonnen schutting heeft een trendy look en gaat natuurlijk enorm lang mee. Dit zorgt ervoor dat een betonnen schutting een duurzame oplossing is voor een nieuwe schutting.
  • De hout-beton schutting. Hier maakt u gebruik van de stevige ondergrond dat het beton levert, en behoudt u de natuurlijke elementen in de schutting door het hout. Een zeer populaire keuze bij meerdere nieuwbouwprojecten! 

Neem de tijd om u zich te verdiepen in de verschillende soorten schuttingen. Een nieuwe schutting blijft (gemiddeld) minimaal 15 jaar staan!

 

nieuw beton schutting antraciet

Hoe hoog mag uw nieuwe schutting zijn?

Bij het plaatsen van een nieuwe schutting dient u rekening te houden met enkele bijkomende zaken. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om een nieuwe schutting van 3 meter hoog te plaatsen. Ook is het belangrijk om te weten of u eigenaar bent van de erfafscheiding, de buren eigenaar zijn of dat jullie samen dat zijn. Is het toegestaan om een nieuwe schutting te laten plaatsen? Mooi! Dan willen wij u hier zo snel mogelijk mee helpen! 
 
Bij het plaatsen van een nieuwe schutting komt er een belangrijke wet bij kijken. Zo mag een schutting achter het huis maximaal 2 meter hoog zijn, en vóór het huis is dit maximaal 1 meter. Houdt er wel rekening mee dat er bij iedere gemeente extra of afwijkende regels gehanteerd worden. Wij adviseren iedereen om dit eerst te controleren voordat er doorslaggevende keuzes worden genomen. De benodigde reglementen kunt u vinden bij uw gemeente door te vragen naar het bestemmingsplan of naar de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening).

Nieuwe hout-beton schutting incl. plaatsen

Heeft u nog geen idee wat een hout-beton schutting is? Wees gerust, dit leggen wij u haarfijn uit! Dit is namelijk een houten schutting wat verdeeld wordt door betonpalen. Daarnaast wordt het onderste gedeelte van de schutting, ook het gedeelte dat de grond in gaat, van beton gemaakt. Dit zorgt voor een gecombineerde uitstraling. Het straalt namelijk de robuuste stevigheid van beton uit, en het natuurlijke element van de houten schutting. Zie onderstaande afbeeldingen:

nieuwe hout-beton schutting laten plaatsen   hout-beton schutting met antraciet

Tevens is een hout-beton schutting is erg duurzaam. Dit komt doordat de combinatie van de hardhouten soorten en het beton, zorgen voor een enorm sterke en stevige schutting dat veel jaren mee gaat. Maar hoe kan het dat het hout langer mee gaat dan bij een reguliere houten schutting? Het grootste verschil zit voornamelijk in de materialen dat in de (vochtige) grond terecht komen. Bij een reguliere houten schutting komt het hout in de grond en trekt er enorm veel vocht in het hout. Bij een hout-beton schutting staat het beton in de grond en wordt het hout daarop gemonteerd, dit voorkomt dat er vocht in het hout trekt. Dit zorgt ervoor dat het hout langer mee gaat en het dus meedraagt aan de duurzaamheid. Wilt u toch voor een voordeligere optie kiezen? Dan raden wij u aan om te kijken naar een grenen of vuren schutting!
 
Het plaatsen van duurzame nieuwe schuttingen wordt steeds belangrijker, maar toch willen vele ook  de natuurlijke elementen behouden. Wilt u kiezen voor een duurzame én een natuurlijke schutting? Kies dan voor Kuiper Schuttingen! Wij verzorgen het complete pakket, en leveren een nieuw hout-beton schutting incl. Plaatsen! Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk dan hier ons portfolio.

Schutting laten plaatsen  

Waarom kiezen voor het laten plaatsen van een schutting? De schutting maakt namelijk de tuin! Door de ‘aanwezigheid’ van een schutting, bepaald dit voor een grote factor de sfeer in uw gehele tuin. Kiest  u er voor om zelf de schutting te plaatsen, dan kan het voorkomen dat er kleine fouten worden gemaakt en dat de schutting bijvoorbeeld niet waterpas staat. Staat de schutting niet waterpas, dan kunnen de ergernissen al snel oplopen, tegelijkertijd is dit niet bevorderend voor de stevigheid van de schutting. Dit brengt ons op het volgende punt, de stevigheid. Met de aannemende Hollandse stormen, die ieder jaar krachtiger worden, is het van groot belang dat de schutting perfect gemonteerd is. Om te voorkomen dat er een stuk los schiet tijdens een storm, wordt het aangeraden om een nieuwe schutting door een professional te laten plaatsen.
 
Kies voor vakmanschap en deskundigheid, kies voor Kuiper Schuttingen! Al meer dan 22 jaar plaatsen wij door heel Nederland op maat gemaakte nieuwe schuttingen. Zo hoeft u zelf niet te ploeteren in de aarde en bruine handen te krijgen en bent u tegelijkertijd verzekerd van top kwaliteit en service! Bent u overtuigd? Vraag dan direct een gratis offerte aan!

Beplanting tegen uw nieuwe schutting

Nu dat de u alle benodigde informatie heeft rondom het kiezen en het plaatsen van een nieuwe schutting, is het tijd om de (mogelijke) schutting versieringen te bespreken! Wat een tuin namelijk nog levendiger maakt, is het behouden van de ‘groene sferen’! Een schutting functioneert in vele gevallen als iets nuttigs, maar het kan ook gebruikt worden om een bepaalde sfeer in de tuin te creëren. Gebruik de ruimte van uw nieuwe schutting in uw voordeel en bevestig er bijvoorbeeld verschillende planten aan vast. Graag geven wij u wat meer informatie over een aantal verschillende planten voor uw nieuwe schutting:
  • De meest bekende plant voor een schutting is de klimop. De klimop heeft er namelijk geen moeite mee, zoals de naam al doet vermoeden, om tegen een schutting op te klimmen en naar boven te groeien. Tevens is de klimop ook wintervast en ziet u in de koude winterdagen toch nog wat groen in uw tuin!
  • De Blauwe Regen. Wederom een plant dat zonder moeite omhoog groeit, maar tegenover de klimop, heeft de Blauwe Regen een enorm mooi en bijzonder aanzicht.
  • De Toscaanse Jasmijn is een sterke klimplant dat een prachtige uitstraling heeft. De plant groeit het best in de zomer, tegen een schutting waar de zon op staat. Ook de Toscaanse Jasmijn is winter bestendig!
  • De Wilde Wingerd is een klimplant dat zijn naam eer doet. De plant klimt namelijk ‘wild’ en willekeurig op tegen de schutting. Dit zorgt voor een onverwacht patroon wat voor unieke creaties zorgt.

Wij raden u aan om te kijken naar de kleuren van de verschillende klimplanten, en dit naast de sfeer van uw tuin en uw nieuwe schutting te leggen. Afhankelijk hiervan kunt u bepalen welke plant u het liefst tegen uw nieuwe schutting ziet klimmen!

nieuwe schutting door Kuiper

Nieuwe schutting? Kies voor Kuiper Schuttingen!

Wilt u een nieuwe schutting laten plaatsen van hout? Een hout-beton schutting met een stuk gaas daarin verwerkt? Of wilt u een betonnen schutting? Geen enkel project is onmogelijk voor Kuiper Schuttingen! Door de vele jaren ervaring kunnen wij u voorzien van excellente service en garanderen wij top kwaliteit materiaal en plaatsing, in combinatie met de best mogelijke prijs-kwaliteit verhouding. Doordat wij met één 100% achter onze eigen vakmanschap en deskundigheid staan, handelen wij met een 100% tevredenheidsgarantie! 
 
Kuiper Schuttingen neemt naast de uitvoerende rol, ook graag de adviserende rol aan. Zit u namelijk nog vol met vragen of twijfelt u over bepaalde keuzes? Schroom dan niet om direct contact met ons op te nemen. Samen gaan wij dan kijken naar de mogelijke diverse materialen die gebruikt kunnen worden en dat het ‘matcht’ met de rest van uw tuin. Ben u zeker van uw zaak? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan en laat u verrassen door het vakmanschap van Kuiper Schuttingen!

 

Bekijk alle blogs

Stel direct uw GRATIS offerte samen

01. Soort schutting

Maak een keuze uit een standaard schutting, een luxe beton-houtenschutting of een beton schutting.

Wat is dit?
Soort schutting?
Wat is dit?
Nieuwbouw?

02. Motief en kleur

Maak een keuze uit de onderstaande motieven en kleuropties

Wat is dit?
Motief van uw onderplaten
Rots
Rots motief
Nostalgie
nostalgie
Romeins
romeins
Graniet
Motief
Klassiek steen
klassiek steen
Elbe
Elbe
Glad
glad
Donau
Wat is dit?
Motief van uw betonpalen
Wat is dit?
kleur van de betonpalen

03. Detail en afwerking

Selecteer hier de details en afwerking van uw schuttings.

Wat is dit?
Afwerking betonpaal
Wat is dit?
afdekkap betonschutting
Wat is dit?
Kies houtsoort
Wat is dit?
Afwerking houten schermen
Wat is dit?
Dichtheid van houten schermen
Wat is dit?
Siervak?

Aantal

Aantal

Aantal

04. Afmetingen

Heeft u uw perceel of tuin zelf opgemeten dan kunt u hieronder de afmetingen doorgeven. Download het tekenblad en teken uw situatie. Aan het einde van dit formulier kunt u dit tekenblad toevoegen

Download tekenblad
Wat is dit?
Afmetingen schutting

Hoogte van de schutting in centimeters

Lengte van de schutting in meters

Inclusief poort(en)

Aantal hoeken

05. Poort

Geef hier aan of u een poort wilt. Een poort in de schutting is niet verplicht.

Wat is dit?
Wilt u een poort?
Wat is dit?
Welk type poort wilt u?
Wat is dit?
Hoeveel poorten wilt u?
Wat is dit?
Afmeting van uw poort?

06. Persoonlijke gegevens

Vul hier uw persoonlijke gegevens in..

Aanhef (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Straatnaam en huisnummer (verplicht)

Land (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer of mobiel nummer (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Wanneer mag de schutting geplaatst worden? (verplicht)

Recaptcha (verplicht)

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met de leveringsvoorwaarden en het privacy beleid.

Eventuele opmerkingen

Upload hier optioneel drie afbeeldingen van uw huidige situatie

U bent nog stappen verwijderd van een nieuwe schutting

01. Soort schutting
02. Motief en kleur
03. Detail en afwerking
04. Afmetingen
05. Poort
06. Persoonlijke gegevens
I.v.m. schaarsheid op de houtmarkt stijgen de prijzen. Hierdoor zijn de offertes maar maximaal 4 weken geldig!
Let op: alle prijzen zijn onder voorbehoud ivm stijgende houtprijzen
Privacy is voor ons erg belangrijk, we zullen uw gegevens nooit met derden delen!
Topkwaliteit schuttingenTopkwaliteit schuttingen
BetaalbaarBetaalbaar
Tevredenheidsgarantie100% Service & Tevredenheidsgarantie
Nederland en BelgiëNederland & België
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie