Let op: In verband met vakantie zijn we van maandag 05-08-2024 tot 02-09-2024 telefonisch niet bereikbaar, mail wordt wel beantwoord maar mogelijk minder snel dan gewend.
Welke schutting kiezen?
Door: Michel Geplaatst op: 18-12-2019

Welke schutting kiezen?

Stel u zich even voor: u ligt lekker in uw tuin te genieten van de rust en het goede weer. Dan is het wel zo fijn als u niet gestoord wordt door nieuwsgierige buren. Het plaatsen van een schutting is dan een goede oplossing. Een schutting is vrijwel onderhoudsarm en geeft voldoende privacy. Maar welke schutting past het beste bij uw tuin? Kuiper schuttingen helpt u bij het kiezen van de schutting die het beste bij uw wensen en uw tuin past.
 

Natuurlijk of modern

Er zijn verschillende soorten materialen waaruit u kunt kiezen bij het plaatsen van een schutting. Het is belangrijk om u af te vragen waar u precies naar op zoek bent: wilt u graag modern en strak? Of past een natuurlijke schutting van hout beter bij uw tuin? Wanneer u deze keuze heeft gemaakt, is er een groot aanbod aan hout en beton schuttingen waaruit u kunt kiezen. 
 

Houten schuttingen

Om de schutting als het ware te laten wegvallen in de natuurlijke omgeving van uw tuin, kunt u kiezen voor een houten schutting. Hout is een natuurlijk product dat een warm en huiselijk gevoel uitstraalt. Er is een verscheidenheid aan houtsoorten die beschikbaar zijn voor een schutting.
 
Vuren schuttingen
Een vuren schutting is gemaakt van hout afkomstig van de fijnspar. Vurenhout en grenenhout zijn met elkaar te vergelijken, maar er zijn wel degelijk verschillen te zien. Vuren bevat namelijk minder kwasten en noesten en is bovendien lichter en gelijkmatiger van kleur.
 
Grenen schutting
Grenenhout is een naaldhoutsoort dat gemaakt wordt uit de grove den. Grenen verschilt van vurenhout door een donkere kleur en een grotere hoeveelheid noesten en kwasten. Deze eigenschappen benadrukken hiermee de natuurlijke uitstraling van het hout.
 
Houten schuttingen zijn vrijwel onderhoudsarm. Door het kwaliteit hout geniet u jaren van uw schutting. Na verloop van tijd moet het hout enkel met beits of olie behandeld worden om de houten schutting langer mooi te houden.
 

houten schutting betonpalen horizontaal hout-beton schutting horizontaal antraciet houten schutting betonpalen horizontaal

Beton schuttingen

Bent u op zoek naar een moderne schutting met een stijlvolle uitstraling? Beton schuttingen zijn door de stijlvolle en strakke look echt de eyecatcher van uw tuin.
De schuttingen zijn ideaal wanneer u op zoek bent naar een onderhoudsvrije schutting. Doordat het beton niet van natuurlijk materiaal is gemaakt zoals hout, hoeft u de schutting niet bijtijds te behandelen en is de schutting weerbaar tegen aantasting door schimmels. Beton schuttingen zijn bovendien makkelijk schoon te maken met een natte doek of een hogedrukspuit. Ideaal voor mensen die weinig tijd hebben voor de onderhoud van een schutting.
 
Ondanks dat beton in eerste instantie op ruw materiaal lijkt dat moeilijk bewerkt kan worden, is niets minder waar. Door de moderne techniek is het materiaal goed bewerkbaar. Zo kan er een trendy beton schutting gemaakt worden met verschillende structuren, zoals Elbe, Graniet of Donau. Zo is er altijd wel een beton schutting die past bij uw tuin en uw stijl. Door de stevigheid en weerbestendigheid van het materiaal, blijft uw betonnen schutting bovendien in weer en wind staan.
 

Luxe hout beton schuttingen

Wanneer u de stevigheid van beton in een schutting wilt, maar ook de natuurlijke uitstraling van hout wenst, dan is een luxe hout beton schutting precies wat u zoekt. Een hout beton schutting heeft namelijk de strakke uitstraling  en stevigheid van vergelijkbare beton schuttingen, maar heeft ook het warme gevoel van hout. Het geeft een schutting met unieke eigenschappen.
 
Net zoals al onze andere schuttingen kunt u een luxe hout beton schutting helemaal aanpassen aan uw wensen. Er zijn zowel verscheidene betonstructuren, bijvoorbeeld rots en graniet, als houtsoorten waaruit u kunt kiezen om uw perfecte luxe hout beton schutting te creëren. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.
 

Design schuttingen

U wilt uw tuin van een moderne stijlvolle omheining voorzien? Dan is een design schutting precies wat u zoekt. Een design schutting kan op basis van diverse materialen ontworpen en gemaakt worden. Op basis van uw wensen zoeken we naar het beste materiaal van topkwaliteit om uw gewenste schutting te creëren. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
 

Vorm schutting

Naast het grote aanbod aan structuren en materiaalsoorten, is de vorm van de schutting ook aan te passen op uw wensen. Wanneer u graag een strakke look in uw tuin ziet, dan is een schutting met rechte lijnen een goede keuze. Daarnaast zijn er ook schuttingen met boogvorm, die juist zorgen voor meer vorm en dynamiek in uw tuin. Gaat u voor een lage of een hoge schutting? Wanneer u speciale wensen heeft wat betreft de vorm van de schutting, bekijken we graag wat de opties zijn. Doordat wij alle schuttingen op maat maken, is er veel mogelijk.
 

Hout beton schutting met gebroken steen motief

Afwerking schutting

U bent eruit welke soort schutting u wilt en in welke vorm de schutting geplaatst wordt. Dan rest er slechts nog één ding: de afwerking van de schutting. Er zijn namelijk verschillende afwerkingen waaruit u kunt kiezen om de schutting helemaal naar uw wensen te maken.
 
Wanneer u kiest voor een betonnen schutting of luxe hout en beton schutting, zijn er verschillende betonpalen die geplaatst kunnen worden. Zo kan een betonpaal vlak, met een diamontkop of met een bol worden geleverd. Ook de kleur en het motief van de betonpalen zijn te bepalen. Om uw beton schutting helemaal af te maken, kunt u er tevens voor kiezen om een afdekkap op de betonnen schutting te laten plaatsen.
 
Naast het bepalen van het soort hout, zijn er ook verschillende opties qua dichtheid bij houten schuttingen. De dichtheid bepaalt hoe ver de houten latten in één schutting geplaatst worden. Wanneer de latten dicht op elkaar worden bevestigd, is de inkijk van buitenaf beperkt waardoor u meer privacy heeft, dan wanneer de latten meer uit elkaar staan. Ook is er de optie om een poort in de schutting te laten plaatsen. De keuze is geheel aan u.
 

Schutting laten plaatsen?

Wilt u graag uw tuin afschermen en het karakter en de sfeer van uw tuin behouden? Kies dan voor de schuttingen van Kuiper schuttingen. Door meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen van schuttingen, bent u zeker van een schutting van topkwaliteit. Vraag nu gratis een offerte aan.
Bekijk alle blogs

Stel direct uw GRATIS offerte samen

Let op:
In verband met drukte kan het 5 dagen duren voordat we bij u terugkomen met een offerte.

01. Soort schutting

Maak een keuze uit een standaard schutting, een luxe beton-houtenschutting of een semi-luxe beton-houtschutting.

Wat is dit?
Soort schutting?
Wat is dit?
Nieuwbouw?

02. Motief en kleur

Maak een keuze uit de onderstaande motieven en kleuropties

Wat is dit?
Motief van uw onderplaten
Rots
Rots motief
Nostalgie
nostalgie
Romeins
romeins
Graniet
Motief
Klassiek steen
klassiek steen
Elbe
Elbe
Glad
glad
Donau
Wat is dit?
Motief van uw betonpalen
Wat is dit?
kleur van de betonpalen

03. Detail en afwerking

Selecteer hier de details en afwerking van uw schuttings.

Wat is dit?
Afwerking betonpaal
Wat is dit?
afdekkap betonschutting
Wat is dit?
Kies houtsoort
Wat is dit?
Afwerking houten schermen
Wat is dit?
Dichtheid van houten schermen
Wat is dit?
Siervak?

Aantal

Aantal

Aantal

04. Afmetingen

Heeft u uw perceel of tuin zelf opgemeten dan kunt u hieronder de afmetingen doorgeven. Download het tekenblad en teken uw situatie. Aan het einde van dit formulier kunt u dit tekenblad toevoegen

Download tekenblad
Wat is dit?
Afmetingen schutting

Hoogte van de schutting in centimeters

Lengte van de schutting in meters

Inclusief poort(en)

Aantal hoeken

05. Poort

Geef hier aan of u een poort wilt. Een poort in de schutting is niet verplicht.

Wat is dit?
Wilt u een poort?
Wat is dit?
Welk type poort wilt u?
Wat is dit?
Hoeveel poorten wilt u?
Wat is dit?
Afmeting van uw poort?

06. Persoonlijke gegevens

Vul hier uw persoonlijke gegevens in..

Aanhef (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Straatnaam en huisnummer (verplicht)

Land (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer of mobiel nummer (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Wanneer mag de schutting geplaatst worden? (verplicht)

Recaptcha (verplicht)

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met de leveringsvoorwaarden en het privacy beleid.

Eventuele opmerkingen

Upload hier optioneel drie afbeeldingen van uw huidige situatie

U bent nog stappen verwijderd van een nieuwe schutting

01. Soort schutting
02. Motief en kleur
03. Detail en afwerking
04. Afmetingen
05. Poort
06. Persoonlijke gegevens
I.v.m. schaarsheid op de houtmarkt stijgen de prijzen. Hierdoor zijn de offertes maar maximaal 4 weken geldig!
Let op: alle prijzen zijn onder voorbehoud ivm stijgende houtprijzen
Privacy is voor ons erg belangrijk, we zullen uw gegevens nooit met derden delen!
Topkwaliteit schuttingenTopkwaliteit schuttingen
BetaalbaarBetaalbaar
Tevredenheidsgarantie100% Service & Tevredenheidsgarantie
Nederland en BelgiëNederland & België
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie