Alle informatie over het zetten van een schutting
Alles wat u moet weten als u een schutting wilt zetten

Voordat u een schutting gaat plaatsen, is het natuurlijk belangrijk dat u alle ins-en-outs weet over de soorten tuinafscheiding varianten. Schuttingen zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Dit aanbod wordt de komende jaren alleen maar groter door de toenemende trends in deze branche. Het is daarom goed om eerst meer informatie te achterhalen, voordat u een schutting gaat of laat plaatsen. Want u wilt immers toch weten wat u koopt?

Van een taxushaag naar kunststof tuinschermen

Jaren geleden waren tuinschermen nog niet zo populair als in de afgelopen jaren. Vroeger was het namelijk heel normaal om niet altijd privacy te hebben. Veel buren hadden dan ook de ruimte om bij elkaar te gluren. Toentertijd werden er regelmatig (taxus)hagen gepland midden op de erfafscheiding, om een scheidingslijn te creëren. Tegenwoordig zijn de behoeftes van de mens veranderd en willen we zo vlug mogelijk een tuinomheining met zo veel mogelijk privacy en weinig onderhoud. De tuinschermen hout zijn daarom erg populair. Zo kunt u kiezen voor houten tuinschermen, zoals een Bankirai schutting, Nobix schutting of een Douglas schutting.

De trends zijn langzamerhand veranderd, maar continu in beweging. Mensen willen garant staan voor een langdurige schutting met weinig tot geen onderhoud. De tijd van in de tuin werken neemt namelijk steeds meer af. Gemakzucht en direct resultaat is het nieuwe toen. Maar vandaag de dag is er tal van keuze uit diverse schuttingen. Van beton tot een duurzame bankirai schutting.

Een tuinafscheiding verrijkt uw privacy

Kies een schutting die bij u past!

Schuttingen zijn verdeeld in diverse categorieën. De levensduur, kwaliteit en duurzaamheid is volledig afhankelijk van het materiaalsoort. Dat betekent dat elke schutting een andere prijs-kwaliteit heeft. Wanneer u zich aan het oriënteren bent over een schutting voor bij u in de tuin, kunt u zich het beste laten informeren door een ervaren schuttingbouwer. Kuiper Schuttingen heeft meer dan 20 jaar ervaring in de schuttingbranche en kan u een vrijblijvend advies geven. Maar om u alvast op de goede weg te helpen, hebben wij een aantal voordelen per materiaalsoort beschreven:

Betonschutting

beton schutting laten plaatsen Bekijk Betonschuttingen Een betonschutting valt in de categorie extra lange levensduur. Het is namelijk een stevig materiaalsoort wat gemakkelijk te onderhouden is. Erge slijtage is bij een beton schutting niet van toepassing, waardoor aantasting op uw tuinafscheiding vrijwel niet voor komt.

 • Wind- en geluiddicht
 • Onderhoudsarm
 • Stevigheid

Hout-beton schutting

hout-beton schutting laten plaatsen Bekijk Hout-beton schuttingen Mist u de warme look van houtkleur? Beton is gemakkelijk te combineren met hout, in een schutting. Het kwetsbare hout komt hierdoor niet in contact met de grond, aangezien het beton in de aarde wordt geplaatst. Dit voorkomt problemen als houtrot.

 • Houtrot is verleden tijd
 • Een stevige fundering
 • Een robuuste tuinlook

Houten schutting

houten schutting Kuiper Bekijk houten schuttingen Een houten schutting is een tijdloze afscheiding voor zowel grote als kleine tuinen. Hout schuttingen zijn op dit moment nog koplopers in deze branche, maar waarom is dit eigenlijk? Hout geeft een natuurlijke uitstraling aan uw tuin wat veel mensen als prettig ervaren.

 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Relatief goedkoop
 • Beitsen in de voor uw gewenste kleur

Hardhouten schutting

hardhouten schutting Bekijk hardhouten schuttingen Onder hardhouten schuttingen verstaan wij Bankirai en Douglas hout. Beide houtsoorten hebben een hoge duurzaamheid en een lange levensduur. Door de sterkte van het hout worden omgevingsgeluiden meer gedempt en harde windvlagen gestremd.

 • Ultra lange levensduur
 • Milieuvriendelijk
 • Geen last van insectenplagen en schimmels

(Tip!) Past een hardhouten schutting niet in uw budget? Een schutting van Nobifix hout is een revolutionaire duurzame houten schutting met alle eigenschappen en uiterlijke kenmerken van een hardhout schutting én een scherpe prijs.

Het kostenplaatje van uw schutting

Een schutting is tegenwoordig onmisbaar voor iedereen. We vinden het namelijk heerlijk om in onze tuin te zitten zonder stiekeme gluurders. Er hangt echter wel een prijskaartje aan een tuinafscheiding, maar dit hangt af van een aantal zaken. Welk kostenplaatje past het best bij u?

Schutting kosten: de meest voordelige keus

Een schutting laten plaatsen hoeft niet altijd door een specialist of hovenier. U kunt dit namelijk ook zelf doen. Of het een gemakkelijke karwei is, valt niet te zeggen. Iedereen is immers ergens anders goed in. Maar met de juiste materialen en middelen is zelf een schutting plaatsen ook voor u mogelijk! Bij grote bouwmarkten is er vaak een een ruim aanbod aan schuttingen en toebehoren. Van  €30,- tot €70,-  per meter kunt u al een houten schutting kopen. En voor circa €100 à €300 koopt u een houten schuttingdeur.

De luxere, maar betaalbare keus: schutting plaatsen kosten

houten schutting terrasHeeft u twee linkerhanden en laat u het werk liever aan een professional over? Kies dan voor een ervaren schuttingzetter of hovenier. Hierdoor bent u verzekerd van een waterpas rechte schutting binnen de kortste tijd. Een voordeel van een gespecialiseerde schuttingbouwer is het grote aanbod aan tuinafscheidingen. Bij de bouwmarkt koopt u namelijk alleen vrij simpele schuttingen. Daarentegen heeft een schuttingspecialist veel connecties, waardoor hij u kan voorzien van de beste en meeste schitterende schuttingen. Het is dan vrij logisch dat de kosten van de schutting veel hoger oplopen, dan wanneer u het zelf gaat plaatsen. U betaalt immers het materiaal en de uren van de schuttingspecialist. Voor een passende prijsopgave kunt u te allen tijde contact opnemen met Kuiper Schuttingen op het telefoonnummer 0492 74 55 95 of via de contactpagina.

Invloeden van prijs-kwaliteit bij houtsoorten

Schuttingen zijn er in verschillende materiaalsoorten. Er is zelfs al keuze uit tal van houtsoorten, wat uiteindelijk een groot verschil maakt in de prijs. Houtsoorten verdelen we in twee rubrieken: Het geïmpregneerd hout en hardhout.

Geïmpregneerd hout wordt ook wel zachthout genoemd, hieronder verstaan we vuren, grenen en cederhout. De gemiddelde levensduur hiervan is zo'n 15 jaar. Hierdoor is de prijs natuurlijk een stuk lager dan bij houtsoorten die veel langer meegaan.

Hardhout is het stevigste hout wat we op dit moment kennen. De kwaliteit van hardhout is vooral te merken aan de lange levensduur, circa 25 jaar. Om die reden is deze houtsoort een stuk prijziger dan geïmpregneerd hout.

Het beste prijsadvies voor een betonschutting

Een betonschutting valt weer in een andere categorie, het is immers een ander materiaalsoort. De prijs en kosten zijn geheel afhankelijk van de volgende zaken; de uren van de schuttingspecialist, de hoogte van de schutting en het optionele motief in het beton. Gemiddeld vraagt een schuttingbouwer inclusief materiaal €100,- per meter. Voor een exacte prijs, kunt u het beste contact opnemen met een ervaren schuttingplaatser. Zij kunnen u zo snel mogelijk voorzien van een passende offerte. De offerte bevat dan de plaatsklare prijs, dit houdt in dat voor die prijs de schutting geleverd én geplaatst wordt. 

Geef uw betonschutting een ruige look door middel van diverse motieven of een bijzonder kleur zoals crème of antraciet. Bij Kuiper Schuttingen zijn de betonschuttingen leverbaar in maar liefst 8 verschillende varianten. Daarbij wordt het netjes afgewerkt met mutsjes op de betonpalen of met afdekkappen. Deze zijn verkrijgbaar in dezelfde kleur en motief als het beton.

Kies uw betonstijl

 • Gebroken steenmotief (wit en antraciet)
 • Graniet motief (wit en antraciet)
 • Elbe motief(wit en antraciet)
 • Rhein motief (wit, crème en antraciet)
 • Nostalgie motief (wit, crème en antraciet)
 • Klassiek steen motief (wit, crème en antraciet)
 • Rotsmotief (wit, crème en antraciet)
 • Romeinsmotief (wit ,crème en antraciet)

Welke schuttingen vergen veel onderhoud?

Nadat de schutting goed en wel in uw tuin is geplaatst, is het handig om te weten als er vervolg stappen zijn. Raadpleeg een schuttingspecialist voor het juiste advies over schuttingonderhoud. Zij kunnen namelijk de exacte informatie aan u vertellen. Bent u op de hoogte van het materiaalsoort? Dan is advies waarschijnlijk niet nodig. Hoewel houten schuttingen vaak in een adem genoemd worden, is het te verdelen onder diverse houtsoorten. Elk soort materiaal heeft namelijk een eigen soort zorg nodig.

Welk onderhoud heeft mijn houten schutting nodig?

Een houten tuinafscheiding moet worden onderhouden om factoren als houtrot tegen te gaan. Houtrot bestaat voornamelijk door het contact van hout met de grond. Daarbij is hout vele malen gevoeliger voor ruwe weersomstandigheden, dan bijvoorbeeld beton. Hout is namelijk een natuurproduct. Om de houten erfafscheiding zo mooi mogelijk te houden, is beitsen raadzaam. Hierdoor blijft de kleur mooi en wordt de levensduur met enkele jaren verlengt.

Hardhout schuttingen, zoals Bankirai en Douglas zijn vrijwel onderhoudsvrij. Het hout is namelijk van zichzelf al van topkwaliteit. Toch adviseren we om elk jaar het hardhout te behandelen met een klein beetje tuinbeits. Hout blijft namelijk een vijand voor vocht.

Een beton schutting tegen weer en windbeton schutting

Een beton schutting is ideaal voor degene die een onderhoudsvrije tuin wensen. Het onderhoud van beton is namelijk een fluitje van een cent. Het materiaal kan niet rotten en kan gemakkelijk tegen vochtige plekken. Het beton kan gemakkelijk met een hogedrukspuit of een natte doek worden gereinigd.

Maar pas op; Een hout-betonschutting vergt echter wel onderhoud. Hout is namelijk gevoelig voor  natte en winterse weersomstandigheden. Om het hout zo goed mogelijk te houden, is beitsen in de winter aan te raden. Begin hier vlak voor de winter mee, zodat de houten delen in de schutting de koude maanden probleemloos doorkomt.;

Juridische aspecten

Om een schutting op deze 'scheidingslijn' te plaatsen, moeten beide buren akkoord geven.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat een vergunning vereist is voor het plaatsen van een schutting. Deze vergunning zult u dan moeten aanvragen bij de gemeente. Het kan ook voorkomen dat de buren het niet eens zijn met de schutting. Ook dit brengt een aantal veranderingen met zich mee.

Wanneer moet ik een vergunning aanvragen?

Het kan voorkomen dat uw schutting niet grenst aan de buren, maar aan de grond van de gemeente. Dit is meestal niet zo'n probleem. U hoeft alleen een vergunning te hebben als de tuinafscheiding hoger is dan één meter in het voorerfgebied. In het achtererfgebied geldt: niet hoger dan twee meter.  Een vergunning is alleen nodig wanneer u één of beide regels wilt overschrijden, dan komt namelijk de omgevingsvergunning van kracht.

Buren en een schutting. Hoe zit dit?

terras hout-beton schuttingVaak wordt er een schutting geplaatst op de grens met de buren. Dit noemen ze ook wel de erfafscheiding. Een schutting op deze lijn plaatsen, heeft vele voordelen. Maar het kan ook in uw nadeel werken. Om een schutting op deze 'scheidingslijn' te plaatsen, moeten beide buren akkoord geven. Wanneer dit het geval is, brengt het per slot van rekening meerdere voordelen met zich mee:

 • De kosten worden gedeeld
 • Jullie zijn beide verantwoordelijk voor het onderhoud

Zijn uw buren helemaal niet toe aan een nieuw schutting? En stemmen ze hier niet mee in? Dat kan. De kosten van de schutting worden nu geheel op u verhaald. Daarnaast is een schutting plaatsen op de erfafscheiding niet meer mogelijk. Wel kunt u de schutting 50 centimeter vanaf de erfgrens plaatsen. U zult hierdoor volledige eigenaar worden, wat betekent dat de buren geen gaten in de schutting mogen boren en is het laten groeien van planten tegen de tuinomheining niet toegestaan.

Weet u de precieze erfgrens niet? Geen probleem. Bij het Kadaster kunt u de originele tekeningen van uw huis opvragen. Hierop is de werkelijke grens zichtbaar. Wanneer dit nog geen duidelijkheid schept, kan een medewerker van het Kadaster de originele grens bepalen.

Landelijke dienstverlening

Een schutting laten plaatsen door een expert is vaak een verstandige keus zodat u zeker bent van een waterpasrechte schutting inclusief garantie. Kuiper Schuttingen is het juiste bedrijf als u op zoek bent naar een ervaren schuttingbouwer. Wij zijn al meer dan 20 jaar specialist in tuinafscheidingen en plaatsen schuttingen in héél de lage landen Wilt u een nieuwe schutting laten plaatsen in Nederland of België en bent u benieuwd naar de kosten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al vele meters aan schuttingen geplaatst voor tevreden particulieren, bedrijven en nieuwbouwwijken.

Vraag direct naar de mogelijkheden! U kunt zes dagen per week contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0492 74 55 95 op maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 18:00u en zaterdag van 09:00u tot 12:00u of 24/7 via info@kuiperschuttingen.nl.

 

Stel direct uw GRATIS offerte samen

Let op:
In verband met drukte kan het 5 dagen duren voordat we bij u terugkomen met een offerte.

01. Soort schutting

Maak een keuze uit een standaard schutting, een luxe beton-houtenschutting of een semi-luxe beton-houtschutting.

Wat is dit?
Soort schutting?
Wat is dit?
Nieuwbouw?

02. Motief en kleur

Maak een keuze uit de onderstaande motieven en kleuropties

Wat is dit?
Motief van uw onderplaten
Rots
Rots motief
Nostalgie
nostalgie
Romeins
romeins
Graniet
Motief
Klassiek steen
klassiek steen
Elbe
Elbe
Glad
glad
Donau
Wat is dit?
Motief van uw betonpalen
Wat is dit?
kleur van de betonpalen

03. Detail en afwerking

Selecteer hier de details en afwerking van uw schuttings.

Wat is dit?
Afwerking betonpaal
Wat is dit?
afdekkap betonschutting
Wat is dit?
Kies houtsoort
Wat is dit?
Afwerking houten schermen
Wat is dit?
Dichtheid van houten schermen
Wat is dit?
Siervak?

Aantal

Aantal

Aantal

04. Afmetingen

Heeft u uw perceel of tuin zelf opgemeten dan kunt u hieronder de afmetingen doorgeven. Download het tekenblad en teken uw situatie. Aan het einde van dit formulier kunt u dit tekenblad toevoegen

Download tekenblad
Wat is dit?
Afmetingen schutting

Hoogte van de schutting in centimeters

Lengte van de schutting in meters

Inclusief poort(en)

Aantal hoeken

05. Poort

Geef hier aan of u een poort wilt. Een poort in de schutting is niet verplicht.

Wat is dit?
Wilt u een poort?
Wat is dit?
Welk type poort wilt u?
Wat is dit?
Hoeveel poorten wilt u?
Wat is dit?
Afmeting van uw poort?

06. Persoonlijke gegevens

Vul hier uw persoonlijke gegevens in..

Aanhef (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Straatnaam en huisnummer (verplicht)

Land (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer of mobiel nummer (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Wanneer mag de schutting geplaatst worden? (verplicht)

Recaptcha (verplicht)

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met de leveringsvoorwaarden en het privacy beleid.

Eventuele opmerkingen

Upload hier optioneel drie afbeeldingen van uw huidige situatie

U bent nog stappen verwijderd van een nieuwe schutting

01. Soort schutting
02. Motief en kleur
03. Detail en afwerking
04. Afmetingen
05. Poort
06. Persoonlijke gegevens
I.v.m. schaarsheid op de houtmarkt stijgen de prijzen. Hierdoor zijn de offertes maar maximaal 4 weken geldig!
Let op: alle prijzen zijn onder voorbehoud ivm stijgende houtprijzen
Privacy is voor ons erg belangrijk, we zullen uw gegevens nooit met derden delen!
Topkwaliteit schuttingenTopkwaliteit schuttingen
BetaalbaarBetaalbaar
Tevredenheidsgarantie100% Service & Tevredenheidsgarantie
Nederland en BelgiëNederland & België
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie